Intercomunicador moto - cotxe (sidecar) amb mans lliures

Per parlar de mecànica, accessoris, equipament, etc.

Moderadors: Airald, Minina, Kinder

Respon
Avatar de l’usuari
Sergibuda
Presentats
Entrades: 1839
Membre des de: dc. juny 27, 2007 2:18 pm
Ubicació: BCN
Contacta:

Intercomunicador moto - cotxe (sidecar) amb mans lliures

Entrada Autor: Sergibuda » dl. nov. 20, 2017 11:33 am

Amb la nova adquisició (la moto amb sidecar) ens trobem amb una necessitat afegida: una solució per comunicar-nos, doncs moto-moto ja tenim el nostre imperfecte sistema de senyals i els pocs cops que fem pilot-copilot fem servir el sistema "tu crida que si m'interessa jo t'escolto" en paral·lel amb el sistema "com que no m'escoltes et foto un calbot o et pico a la cuixa".

He començat a mirar intercomunicadors i he trobat un casc amb intercomunicador de la casa Sena que a mi em convenç força, el totalment il·legal i insegur Sena Cavalry. Lògicament, el millor és connectar-lo amb altres intercomunicadors de la mateixa marca i per això estem mirant els diferents models.

La nostra intenció és que jo utilitzi el mencionat Sena Cavalry, col·locar auriculars i micros en els dos cascs que utilitza normalment la Núria, utilitzar un intercomunicador que pugui posar a ambdós cascs i al sidecar posar un tercer intercomunicador que ens agradaria que funcionés com un mans lliures de cotxe, és a dir que se sentís pels altaveus del ràdio-CD i hi hagués un micròfon. En principi, jo aniré a la Yamaha i la Núria al sidecar fins que pareixi (ella, doncs la meva panxa és "natural"), després anirem fent torns entre moto i sidecar (ella i jo, la nena sempre al sidecar) fins que la nena pugui viatjar sola al sidecar, quan un anirà a la Yamaha (m'he compromès a fer-ho jo), l'altre en una de les motos i la Merlès (la nena) al side

És en aquest últim punt, en la connexió al ràdio-CD, on no sé què hem de fer ni com. De fet, com que l'intercomunicador porta ràdio i connexió bluetooth no ens caldria ni el ràdio-CD, però tampoc no sé com ho hauríem de fer. Algú ens pot orientar?
sergibuda
they called me an accident

Avatar de l’usuari
Airald
Presentats
Entrades: 566
Membre des de: dv. feb. 08, 2013 9:51 pm
Ubicació: Taradell
Contacta:

Re: Intercomunicador moto - cotxe (sidecar) amb mans lliures

Entrada Autor: Airald » dl. nov. 20, 2017 7:13 pm

Hola,

jo crec que el que fa falta son 3 intercomuicadors de moto, ja que amb un de cotxe no farem res. Els dos que van a la moto, han de funcionar com van tots, sense invents. Ara bé, el del side, si vols sentir-lo pels altaveus crec que es podria agafar la sortida dels auriculars i passar-ho per un petit ampli per tal de sentir-ho per uns altaveus "grans".

Si passes del radio CD, només crec que faria falta que al side hi hagués un ampli per poder tenir altaveus. Faria falta veure temes de senyal de sortida, però podria funcionar, segurament havent de regular el volum de l'intercomunicador del side més aviat baixet.

Si vols mantenir el radio CD, al side tindries els altaveus amb el seu ampli. Desconec si aquest radio CD és algo específic per moto ni si té per tant una entrada per intercomunicador. Si no, es podria injectar el so provinent dels altaveus de l'intercom del side, passant abans per un petit ampli, directament als altaveus. Això s'ha fet tota la vida als mans lliures dels cotxes. Amb uns relés es connecta l'altra font de so i es desconnecta la primera (és un conmutador). El més fotut és trobar què es pot fer servir com a senyal per activar un circuit o l'altre. Lo seu, seria fer un circuit que detecti quan surt audio per l'intercom del side i activi els relés, evidentment mentre hi ha audio i un temps més, per no anar tenint uns talls de ben segur moooolt desagradables.

Això es pot fer, però s'han de fer coses. Ara bé, estic segur que tu no ets el primer a qui li passa això, que molta gent ha tingut aquest "problema" o millor diguem "necessitat" o "desig". Per tant és possible que hi hagi coses fetes, segurament no en aquest pais perquè els sides no abunden però potser en algun forum de sides, trobes algo més.

Per mi, la opció millor seria la de passar del radio CD. Amb el mòbil segurament pots posar radio o música, i així només has de fer l'invent de l'ampli pel side. I com que tampoc serà una sala de concerts, no et cal gran cosa, en trobes per 20 € per internet. A més, aquests amplis solen tenir una ranura SD i reprodueixen audio. Qui vagi al side pot dur la seva pròpia música, i no cal que et mengis tu el disc del super3 4 cops seguits (no tinc fills però m'han dit que això passa!!!)


Salut

Avatar de l’usuari
Alucinamaripili
Presentats
Entrades: 7206
Membre des de: dg. set. 30, 2007 11:37 pm
Ubicació: Sants- Barcelona-Catalunya

Re: Intercomunicador moto - cotxe (sidecar) amb mans lliures

Entrada Autor: Alucinamaripili » dt. nov. 21, 2017 9:37 am

Sergi, jo tinc un autocom, amb totes les conexions...és el que portava a l'altra pan€, l'únic problema és que va cablejat i hauries de fer passar del side a la moto....

Si el vols, només has de passar per la botiga i pagar els cafès

Respon