Què Us Poseu Pel Fred?

Per parlar de mecànica, accessoris, equipament, etc.

Moderadors: Airald, Kinder

Respon
Avatar de l’usuari
JosepM
Presentats
Entrades: 266
Membre des de: dc. oct. 09, 2013 10:16 pm
Ubicació: Valls

Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: JosepM » dg. des. 15, 2013 11:27 am

Hola companys,

suposo que aquest tema ja el deveu haver tractat, però he sigut incapaç de trobar-lo.

Resulta que amb el que tinc actualment aguanto bé fins a uns 5º, i per sota d'això:
-em toca anar parant cada hora per entrar en calor i/o
-em poso sostres de roba en plan cutre (samarreta, pantalons de pijama, dos mitjons...)

Però tot i així, m'acaba agafant fred a les puntes dels dits i a sota el nas.
Per les mans, un dia d'aquests m'instal.laré unes manoples que he comprat.

Però em queda com a insatisfacori el tema d'anar semblant un doble bibelot i el tema del fred a la cara (sobre tot quan pel baf cal obrir la visera!). Així que us volia preguntar:
-Porteu alguna mena de samarreta o calça llarga tèrmics? Com van?
-Us poseu alguna mena de buf especial?

Salut,

Josep

Avatar de l’usuari
Deivid
Presentats
Entrades: 965
Membre des de: dg. abr. 01, 2007 10:52 am
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Deivid » dg. des. 15, 2013 11:57 am

Buenes,

doncs jo també soc dels que passo fred i no m'agrada gens.

Pel cos em posso semarreta tèrmica, un polar i la jaqueta, encara que depenent de la rasca li afegeixo algu entre la tèrmica i el polar. Per les cames em posso unes malles tèrmiques de runing, (d'aquestes per anar a correr que pots trobar a botigues d'esport o al Decathlon). Pels peus dos mitjons. Uns m'els vaig comprar d'aquets que venen per anar en moto per internet. Van de conya i no son cars. Si passes fred, no m'ho pensaría.

Per la moto, doncs a part dels guants d'hivern, els punys calefactables i les manoples. Les manoples de possar i treure, per lo que encara que sigui per anar a la feina a Barcelona, de bon matí les posso i a l'arribar les trec, que a l'Arrabassada fot molt fred de bon matí, encara que siguin 15 minuts. M'imagino que segons per quins llocs serà pitjor, per lo que les manoples les trobo indipensables.

Tema Buff, em va regalar un la meva dona de la casa Buff i la veritat es que va força bé, perque no es dels gruixuts polars i para el vent i fred que pugui entrar pel casc, a part que al ser llarg me'l posso per la "closca" i tot, es a dir que em tapi el cap, que al tenir poc pèl, va de conya :cat_vergonya

Bé, a veure que et diu la resta de gent.

Salut

Avatar de l’usuari
Alucinamaripili
Presentats
Entrades: 7583
Membre des de: dg. set. 30, 2007 11:37 pm
Ubicació: Barcelona-Catalunya

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Alucinamaripili » dg. des. 15, 2013 3:03 pm

Calçotets de coll alt...

Avatar de l’usuari
Randy-650
Presentats
Entrades: 14288
Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Randy-650 » dg. des. 15, 2013 3:40 pm

Pel tema fred és altament recomanable la roba tèrmica del Decathlon. Reuneix les 3 B. Jo amb això i els pantalons d'hivern i ja no passo fred. Ara, normalment no baixo de 0 graus. :okcat

Les mans és més complicat. Aquí sols val uns bons guants d'hivern, i de marca, i a sota uns d'aquells prims d'esquiar. Apart dels punys calefactables, obvi.
A sota el nas, has mirat de posar-te un passamontanyes a sota el casc?

El tema del fred afecta més a uns que a altres. Jo personalment m'encanta passar fred anant en moto, així compenso la xafogor que passo l'estiu. Peeeeròò el cos humà, al menys el meu, té com a límit una hora de fred-fred. O sigui, que si passo molt de fred haig de parar cada hora. Sempre parlant de 0 graus o menys.
La Bandy© (lujoisla dixit) ImatgeImatge
Fundador i soci n* 1 Jo no vaig amb BMW®©

Albertfabregassola
Presentats
Entrades: 52
Membre des de: dl. set. 19, 2011 9:20 pm
Ubicació: Girona

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Albertfabregassola » dg. des. 15, 2013 5:53 pm

Tal com et diu en Randy al Decathlon venen unes samarretes tèrmiques que valen 4€ i van molt be. Ara el mes important es que a part de les capes de samarretes i tot el que portis a sobre, hi han unes peces que se'n diuen Wind-stop que no et deixen passar la fred. Jo ho faig així i per Girona a menys 5º no tinc gens de fred. També et diré que per les mans no hi ha res millor que unes bones manoples jo hi circulo tot l'hivern amb guants d'estiu i ho vaig provar tip de comprar guants, posar-me uns guants mes fins a sota i desprès acabes que no tens tacte amb els comandaments de la moto. T'aconsello que entris a internet i et miris la pàgina de ARMAZON-XTROM, estan molt ben fetes, per mi que no son cares i s'ha acabat passar fred. Si ho fas ja sabras dir-me alguna cosa. Salut :okcat :okcat :okcat

Avatar de l’usuari
GRUM
Presentats
Entrades: 1837
Membre des de: dg. ago. 30, 2009 4:17 pm
Ubicació: Manresa

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: GRUM » dg. des. 15, 2013 5:55 pm

Jo soc exageradament fredolic i tot i així, amb uns anys de proves i experiència, he descobert certs "truquets" o peces que em van força bé.
Les samarretes, ara, per sort, hi ha les del Decathlon tal com diuen que son barates. Tot i que jo, em trobo de vegades que llavors en parades em fan calor. Ara fa un anyet vaig trobar a Andorra una samarreta de la marca UnderArmour que em va de conya. La pots trobar per internet.
A les cames, he provat de tot i ara també gasto Under Armour, tot i que l'altre dia vaig trobar unes malles sota-pantalons de l'Aldi que van de conya i eren molt barates.
A les mans, per mi la combinació guanyadora son els punys calefactables, les manoples "de posar i treure" i uns guants d'entretemps. Si els guants son molt gruixuts, perds part de l'escalfor que fan els punys. Amb la manyopla, es crea un "micro.clima" calentó que és la bomba, en canvi, només amb els punys, la sensació es de calor al palmell i fred al dors, molt desagradable.
Al cap, en casos de molt fred, va molt bé els "soto-cascos", és com un passamuntanyes gruixut amb la part del coll paravent, i si convé, al coll un segon buff gruixut.
Jo he provat mil-i-una peces i al final, la meva elecció ha sigut aquesta, però com tot, suposo que tants caps, tants barrets.
Sort!!
PD: me n'oblidava, al cos, en casos de molt fred, hi ha la opció d'una armilla de ploma, dona molta escalfor i no molesta per conduir al no tenir mànigues.
GRUM l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. des. 15, 2013 5:57 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
L'aprenentatge és una cosa que dura tota la vida.
Coleccionista de vivències.

Avatar de l’usuari
Jordi
Presentats
Entrades: 3102
Membre des de: dt. oct. 07, 2008 10:22 pm
Ubicació: El Vallès Occidental

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Jordi » dg. des. 15, 2013 6:08 pm

La veritat es que el model de la moto et marca molt el fred que passaràs. Si tens una moto sense protecció, malament, perquè això t'obligarà a tapar-te molt mes les cames, els peus, el dors i les mans.

Tu parles del fred al nas, del problema a la visera......quin casc portes??? Avui en dia aquests dos problemes pertanyen a la prehistòria. T'explico:
Tens fred al nas perquè estàs obligat a mantenir un elevat flux d'aire per evitar que se't enteli l'interior de la visera. Si tinguessis un dispositiu tipus "pin-lock" o similar, el qual ben muntat, ajustat i conservat funciona a les mil meravelles, podries tapar-te l'entrada inferior del casc amb un buff o una bufanda i mantindries la cara i el nas ben calentonets mentre la visera no se't entelaria gens ni mica. Repeteixo, el "pin-lock" es efectiu però delicat.

Pels peus??

Uns mitjons d'esquiar moderns i mai mes sabràs el que es patir fred als peus. La tecnologia en l'àmbit del tèxtil ha evolucionat mes que el bitlleter de la Infanta. Això si, si les botes estan molt velles o t'apreten.........no solucionem res de res.

Les mans??

Hi ha els punys calefactables, la gran salvació per tots, es ben cert.......a baixa velocitat. Per què?? Doncs perquè per la palma de la mà i la part interna dels dits només hi passen petites venes i capil·lars. El cabdal principal de la sang, que és el que ens interessa escalfar, va per la part externa de la mà i, malauradament els punys no hi poden fer res.

Quantes mes capes hi posem, mes abriguem, es cert, però alhora de que perdem tacte, mes comprimim les venes i mes estrenyem el flux sanguini. L'ideal son les manoples + punys calefactables. Això si, sense deixar que cap filet d'aire s'esmicoli cap l'interior de les manoples, perquè sinó, poca feina faran.

El mes eficaç segons el meu parer??

Això:

Guants calefactables

Hi ha una àmplia gamma de equipament calefactable (de veritable baix consum elèctric, un parell de guants=una bombeta de fre) que et farà oblidar del que es l'hivern.

Jordi "Prony"

Claudi
Presentats
Entrades: 14
Membre des de: dj. nov. 07, 2013 9:53 am
Ubicació: Argentona

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Claudi » dg. des. 15, 2013 7:40 pm

Estoy muy de acuerdo con Jordi "Prony", y creo que lo ideal seria hablando de la indumentaria que en la medida de lo posible atacar o defenderse del frio desde la 1ª barrera, buscando un equilibrio de confort general, (aveces no es tanto el frio, algo subjetivo, como la sensacion aquella de encontrarte algo tieso...). Creo que tambien es cosa de tiempo...poco a poco encuentras lo que necesitas, soy partidario de no comprar tallas justas y tambien en el material de esquiar o de caza se pueden estar muy bien. salut! Claudi

Kike Esteban
Presentats
Entrades: 416
Membre des de: dl. set. 02, 2013 1:14 pm
Ubicació: Canet de Mar / Alt Maresme

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Kike Esteban » dg. des. 15, 2013 10:12 pm

Hola. Jo sempre vaig en moto, tot l'any, passi el que passi, cada dia. Tota la vida he tingut fred a les mans. En Jutge (gràcies company) em va parlar que en un foro anomenat Mototurisme, alguns feien servir les manoples Armazon-Xtrom. Han estat els millors 60 Euros gastats que jo recordi, tenint en compte que qualsevol guant bó passa dels 90 ó 100 Eur. Ara vaig tot l'any amb guant d'estiu (tacte, comoditat, bona circulació de sang, etc) Confeso que porto punys calefactats. Això relatiu a les mans.
Calçat: He trobat per internet (cuerposdeintervencion.com) unes botes de pell tipus militar/de seguretat, amb reforços rígits a la puntera i talons, sola Vibram, prou altes com unes de moto/moto, amb menbrana Tinsolate, comodíssimes, i serveixen també per caminar amb seguretat per terreny de muntanya. Amb uns mitjons propis de muntanya, ni t'en recordes dels peus. Preu: 60 Euros.
El cos: A Decatlon vaig trovar una prenda per contacte amb la pell tipus polar prou càlida ( 15 Eur) que complemento, si cal, amb una jaqueta de ploma, també decatlon (60 Eur). a l'exterior la meva jaqueta de moto que, si cal, puc posar-hi el forro interior. La idea es no agobiar-me amb capes, doncs suporto malament la sensació d'ofec. Si la cosa és bestial, porto sempre una armilla polar també de Decatlon.
Cames: Unes malles d'atletisme en contacte amb la pell i els meus pantalons que, si cal, també tenen un forro interior.
El nas i la cara: Utilitzo un pasamontanyes de WindStopper al frontal que garantitza el meu confort. No és molt gruixut, no agobia, i tapa absolutament tot el coll fins dins la jaqueta.
Salut.
Kike.
"La moto és un vehicle fantàstic i apassionant, la funció principal del qual es tornar-te a casa."
Santiago Esteban (Pare motero, papà).

Avatar de l’usuari
Kpeps
Presentats
Entrades: 8182
Membre des de: dc. oct. 14, 2009 5:41 pm
Ubicació: Manresa

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Kpeps » dg. des. 15, 2013 10:52 pm

jo vaig en moto cada dia entre setmana ''mal equipat'' de peus i camas pero el trajecte es curt (9 minuts de rellotge amb temperatures sota 0)
quan surto de ruta:
peus: botas amb goretex i mitjons d'esquiar,no d'aquells gruixuts antics de llana sino uns moderns que mantenen molt el calor.
camas: pantalons amb folre interior,no porto res mes,encara que algun cop en algun trajecte llarg he notat a la cuixa un pel de fred.
cos: aqui si que vaig com un os bru,samarreta decathlon forro polar prim o jersei,forro polar amb cremallera a sobre i la jaqueta amb folre.
es molt important que la jaqueta tapi una mica el coll
coll: buff que m'el posso per dintre del coll del forro polar i m'arriva a tapar el nas,per mi es la part mes important portar el coll ben protegit.
mans: uns bons guants d'hivern que pujin per sobre del puny de la jaqueta,las manoples em molesten i els punys calefactats nomes els he engegat un cop amb totes las motos que he tingut.
Imatge

Avatar de l’usuari
Sergibuda
Presentats
Entrades: 2029
Membre des de: dc. juny 27, 2007 2:18 pm
Ubicació: BCN
Contacta:

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Sergibuda » dl. des. 16, 2013 10:38 am

Per les mans també es pot utilitzar sotoguants calefactables (n'hi ha de la casa Klan).

Respecte als buffs, hi ha un que és la meitat prim i l'altra meitat amb windstopper, és el millor amb diferència.
sergibuda




they called me an accident

Avatar de l’usuari
Jordi
Presentats
Entrades: 3102
Membre des de: dt. oct. 07, 2008 10:22 pm
Ubicació: El Vallès Occidental

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Jordi » dl. des. 16, 2013 3:43 pm

[quote user="Sergibuda" post="249000"]Per les mans també es pot utilitzar sotoguants calefactables (n'hi ha de la casa Klan).

Respecte als buffs, hi ha un que és la meitat prim i l'altra meitat amb windstopper, és el millor amb diferència.[/quote]

Això dels sotoguants KLAN son els que jo tinc però no recomano gaire, donant preferència als guants KLAN.

Per què??

Doncs per la raó de que, tot i tractar-se de uns sotoguants, al tenir les termoresistències, i els cables, la part del dors es bastant "espesa", això impedeix que et puguis posar uns guants de la teva talla, ja que no t'hi entren. Hauràs de comprar-te un altre parell de guants de, com a mínim, una talla mes. Jo ho he mig solucionat posant-me uns guants d'esquiar que em van grans però llavors em trobo que ni vaig protegit per les caigudes i passo massa calor a les mans i dits.

Un altre tema es el de les connexions: Quan jo me'ls vaig comprar, els cables venien inclosos amb els guants (ara els has de comprar apart). Suposo que per aquell temps, el que va dissenyar el sistema de connexió i cablejat devia ser en Benny hill, perquè era la cosa mes absurda i sense-sentit que hom hauria mai fet. Jo ho vaig modificar tot i ho vaig convertir en un sistema bastant mes còmode, pràctic i segur. Algú els hi devia escriure perquè ara ofereixen diferents sistemes de connexió semblants al meu disseny.

En quant al fred al cos, jo no en pateixo, sento no poder-vos ajudar.

Ieie
Presentats
Entrades: 395
Membre des de: ds. set. 11, 2010 6:40 am
Ubicació: Breda

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Ieie » dl. des. 16, 2013 9:34 pm

Crec que ja s'han publicat ideas per a totes las parts del còs.
De totes maneras, per el fred del coll i la cara cal fer.se un "tub" (amb els camals d'uns pantalons vells de barbour per exemple, com vaig fer jo) que enganxat per tota la base del casc (cinta americana) i deixant.lo penjar per el coll i per l'esquena, et lliuri del contacte directe del fred. Et permet portar un mocador més fi al coll (molta més llibertat de moviments) i res d'aigua cuan plou. No oblideu un adhesiu "antivaho" ja que no t'entrará gota d'aire, i -sense l'adhesiu- se t'entelaría constantment.
Pels peus, no hi ha problema: botas de goretex i mitjons no gaire gruixuts. Es clar que també hi deu influir que porto un boxer... :roll:

Solitari
Presentats
Entrades: 27
Membre des de: dc. juny 12, 2013 11:02 pm

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Solitari » ds. des. 28, 2013 9:29 pm

Fa gairebé 40 anys que no he deixat d'anar en moto, i he pensat que puc aportar alguna idea.
I el que suggereixo és que, apart de la roba que us poseu, també podrieu valorar "roba" per la moto:

- Manoples: Com més llargues, millor. Permeten fins-i-tot circular zota zero amb guants d'estiu, cosa que dona un millor tacte. I és el sistema que fa eficient els punys calefactables perquè la transmissió de la calor amb guants fins és immediata. A més, la temperatura no se l'endú l'aire, queda guardada dins les manoples.
- Pantalla alta: que derivi l'aire per sobre del casc, per protegir el pit, el coll i l'entrada del vent per sota del casc. Els antics que no tenien pantalla es posaven diaris dins la jaqueta, però tots deien que no hi havia res a l'hivern com estar resguardat dins de l'"ou" del parabrises.
- Faldons: protegeixen de la pluja i retenen la calor del motor entre les cames. Com més corres, més calentó estàs. I si a sobre tens radiador amb electroventilador, estàs de sort, perquè només tapant la meitat del radiador amb un simple cartró, t'assegures calefacció permanent.

Sé que aquestes propostes xoquen estrepitosament contra els conceptes estètics moderns d'imatge i disseny que ha d'oferir una moto d'avui en dia, però són artilugis d'antiga eficàcia provada i que són molt fàcils de desmuntar.
Ja sabreu allò que diuen els castellans, oi?: "Ande yo caliente..."

Avatar de l’usuari
Randy-650
Presentats
Entrades: 14288
Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Randy-650 » dg. des. 29, 2013 11:50 am

[quote user="Solitari" post="249427"]Fa gairebé 40 anys que no he deixat d'anar en moto.......

I si a sobre tens radiador amb electroventilador, estàs de sort, perquè només tapant la meitat del radiador amb un simple cartró, t'assegures calefacció permanent.

"[/quote]


Això ho havia vist quan anava a les hivernals fa 25 anys a la gent que venia de França amb les seves motos japoneses d'aigua. Aquí van començar a entrar les XJ-650, les XS-400, GSX-400 i demés motos, totes per aire o per oli, així com les R-45/65, Guzzi, Morini, Ducati. No ho podies fer!!

Quan vaig veure la primera moto refrigerada per aigua vaig flipar en colors. No ho entenia, jejeje.

Randy Mode Abuelo Cebolleta ON.
La Bandy© (lujoisla dixit) ImatgeImatge
Fundador i soci n* 1 Jo no vaig amb BMW®©

Avatar de l’usuari
Kinder
Moderador de MTC
Entrades: 2005
Membre des de: dl. ago. 20, 2012 7:50 am
Ubicació: Santa Perpètua de la Mogoda

Re: Què Us Poseu Pel Fred?

Entrada Autor: Kinder » dv. gen. 03, 2014 8:30 am

Bones,

Aquest dimecres passat va ser la meva experiència més dura amb el tema del fred, val a dir que soc molt i molt fredolica, però vaig superar la prova amb molt d'èxit !!
La meva indumentaria va ser la següent: pantalons tèrmics (mallas) + pantalons de montanya afalpats + pantalons d'hivern de moto; a la part superior duia una tèrmica + un plumón + un paravent + la jaqueta de moto d'hivern; a les mans uns bons guants d'hivern i els punys calefactables activats; als peus uns bons mitjons termics (val a dir que després d'1 h de viatge cap a les 5 de la matinada per els voltants de Vic, les puntes dels dits de les mans no m'els sentia però vaig fer una paradeta per recuperar-me)

Respon

Torna a “Equipament,mecànica i accessoris”