4 dies d'escapada Alpina

Per a proposar sortides, viatges i les seves cròniques

Moderadors: Airald, Kinder

Respon
Avatar de l’usuari
Leclerk
Presentats
Entrades: 631
Membre des de: dt. abr. 17, 2007 4:17 pm
Ubicació: Granollers

4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: Leclerk » dj. juny 13, 2019 10:36 am

Molt bones,

després d'uns anys sense poder anar-hi finalment la setmana pasada vaig poder escapar-me amb dues motos més fins a tocar una mica d'Alps i fer alguns ports que m'havien quedat pendents des del 2010 ! (aquell any vaig anar-hi a finals de Maig i en vam trobar molts de tancats).

Dijous dia 06 de Juny sortiem aviat per fer via i treure'ns de sobre la part aborrida d'autopista el més d'hora possible. Una temperatura més agradable de l'esperat ens ajudaria a arribar força frescos a Valence i havent dinat ja vam poder gaudir de corves a la zona del Vercors, que ja coneixia, però que ens servirien d'aperitiu per acostar-nos, els següents dies, als ports més interessants que voliem fer.

El tram fotogènic del "Combe Laval" es imprescindible i a continuació vam serpentejar per les gorgues que et porten fins a Villard de lans on fariem nit. Primer dia al sac.

Imatge
Imatge


Divendres ens llevem amb un sol esplèndid i fem via cap a Grenoble i un petit tram aborrit de carretera fins a iniciar el port de la Creux de fer. Fantàstic, tot va sobre rodes. Baixem la cara nord per anar a buscar la pujada al Telegraphe, vam parar al mateix coll a dinar i després ja vam enfilar cap al Galibier. El tenia pendent i no va decepcionar, quina meravella, encara força neu i una temperatura de deu graus a dalt de tot i un vent que et recorda que no n'hi ha gaires de tant alts. Un espectacle. Com a curiositat, el Galibier era indicat com a tancat, pero la cambrera del bar del Telegraphe ens va dir, per sort, que a partir de les 16h l'obririen.
I així va ser, ja hi havia força motos esperant a la valla a uns pocs km. del cim del port. Quin ambient motard!, i em va sorprendre la quantitat de Ducati que hi havia, potser més i tot que les omnipresents BMW GS, la Multistrada 1200 ho està petant a la zona alpina, o almenys això sembla.

Imatge
Imatge

Després de les fotos de rigor, baixem cap al coll de Lautaret i ja tranquils cap a Briançon on feiem nit. Pocs kilometres però molt agraits i amb temps de poder aturar-se tan com vols a fer fotos i anar sense pressa per gaudir al màxim aquesta zona tan espectacular.

Dissabte dia 08 ens llevem aviat amb una fresqueta agradable i vam anar a esmorzar a Claviere, per allò de trepitjar un altre pais (Itàlia) i perque el port que t'hi porta té unes vistes precioses de la vall de Briançon.

Imatge


Després vam retrocedir de nou per iniciar l'etapa reina: Izoard (quin asfalt, vam gaudir de valent), Vars (alguns trams com un circuit, vam veure passar algunes esportives a ritme seriós, seguim amb bon ambient motard i un sol que no ens abandonarà en tota la jornada), parem a dinar a Barcelonette (aqui ja amb gairebé 30 graus, el que toca per l'època) i seguiriem pels Cols de la Cayolle (en molt més mal estat d'asfalt però preciós, la baixada cap a Entraunes és idílica) i per acbar fem el col de Champs per arribar a fer nit a Allos. Dia inoblidable.

Imatge
Imatge
Imatge

Per acabar, diumenge dia 09 ens llevem a Allòs i pujem al Col del mateix nom per fer l'últim del viatge i el desfem de nou pel mateix cantó per anar tornant cap a buscar vies ràpides i fer el tram mes cansat i aborrit d'autopista fins a casa.

Imatge

La Ducati Hypermotard m'ha anat molt bé, la nula protecció aerodinàmica penalitza en autopista, pero a ritme 130-140 tampoc es desagradable i he aguantat millor del que em pensava. La postura és molt còmode i la lleugeresa i agilitat han estat un plaer a tot arreu on no era autopista.

Salut.
Si penses que l'aventura és perillosa, prova la rutina. És mortal.

Avatar de l’usuari
Alucinamaripili
Presentats
Entrades: 7579
Membre des de: dg. set. 30, 2007 11:37 pm
Ubicació: Barcelona-Catalunya

Re: 4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: Alucinamaripili » dj. juny 13, 2019 12:39 pm

Bones joguines per anar a fer revolts!!!

quin viatget més guapo!!!

merci per compartir-lo

Avatar de l’usuari
Kpeps
Presentats
Entrades: 8181
Membre des de: dc. oct. 14, 2009 5:41 pm
Ubicació: Manresa

Re: 4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: Kpeps » dj. juny 13, 2019 6:40 pm

te que ser molt xulo anar per els Alps, es un tema que tinc pendent , molt guapas las fotos :catBirra :catBirra :catBirra
Imatge

Avatar de l’usuari
Airald
Presentats
Entrades: 852
Membre des de: dv. feb. 08, 2013 9:51 pm
Ubicació: Taradell
Contacta:

Re: 4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: Airald » dv. juny 14, 2019 7:28 am

Jo hi vaig aquest estiu. Justament estic enllestint la ruta. Tota la primera part coincidim força, però enlloc d'anar cap a Briançon tirem cap al nord.

Merci per compartir.


Salut.

Avatar de l’usuari
Leclerk
Presentats
Entrades: 631
Membre des de: dt. abr. 17, 2007 4:17 pm
Ubicació: Granollers

Re: 4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: Leclerk » dv. juny 14, 2019 7:36 am

Gràcies a tots.

Airald ha escrit:Jo hi vaig aquest estiu. Justament estic enllestint la ruta. Tota la primera part coincidim força, però enlloc d'anar cap a Briançon tirem cap al nord.

Merci per compartir.


Salut.
Que disfrutis !! ja ens faràs crònica.
Si penses que l'aventura és perillosa, prova la rutina. És mortal.

Avatar de l’usuari
ErnesTDM
Presentats
Entrades: 1308
Membre des de: dg. abr. 04, 2010 10:49 pm
Ubicació: Arenys de Munt

Re: 4 dies d'escapada Alpina

Entrada Autor: ErnesTDM » dg. jul. 07, 2019 9:44 pm

Molt bona ruta. El perill de fer-la a finals de maig o principis de juny es trobar-te els ports tancats. Jo la vaig fer fa tres anys però a la inversa i el Iseran estava tancat i el Galibier es tenia que passar per el túnel.

A mi el port que mes em va agradar, tot i no ser el mes alt, va ser la Madelaine, amb unes espectaculars vistes del Montblanc.

Moltisimes gràcies per la crònica i les fotos.

Respon

Torna a “Rutes, cròniques i viatges”