Fa uns dies en Josep ( Gearbox ) em va demanar la recepta de la coca que havia preparat per portar a Cap de Creus l´1 de gener.
He pensat que en apartat de Cerveseta podria deixar-hi la recepta amb les oportunes imatges de com fer-la. No sé …. Potser algú més s’anima i prova de fer-la.
En qualsevol cas :
Ingredients :
• 4 cullerades soperes de farina d’ametlla
• 250 gr. De sucre
• 6 ous
• 1 got petit de llet bullent
• 2 gots d’oli oliva 0,4º
• 1 paquet Royal
• Farina tamisada ( passada per el colador) fins a aconseguir una pasta homogènia
Cuina preparada :

Posar paper Albal a la plata que haurà d’anar al forn i untar-la amb oli d’oliva

En un bol col•locar la farina d’ametlla

Afegir –hi el sucre


Agafem el 6 ous:

Agafem un segon bol i separem les clares dels rovells :


Remenem la massa :


I perquè quedi més esponjosa , la posem al bany maria :

I continuem barrejant fins que la massa quedi el més esponjosa possible :

Una vegada traiem la massa del bany maria hi afegim el got de llet que hem escalfat prèviament :


Hi afegim els 2 gots d’oli :

Prèviament escalfat:


Hi afegim el Royal.

I ja per acabar la farina fins a aconseguir una massa homogènia :

Tenim apartades les clares que començarem a batre a punt de neu :



I per acabar barregem amb molt de cuidat la massa inicial i les clares :

Quedant així :

L´enplatem:

I al forn a 150 º durant 50 minuts:

Vagi de gust :
