Arrós de muntanya & paella
Moderador: Airald
- Randy-650
- Presentats
- Entrades: 14288
- Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
- Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n
Arrós de muntanya & paella
Uns diem/diuen una cosa i altres una altra..... :shock:
[quote user="Randy-650" post="168631"][quote user="Guixmo" post="168627"][quote user="IsraGS" post="168625"]
Aquesta paella no s´escapa...!!!
[/quote]
Isra!!!!! que fem arros de muntanya, no paella :b9 :b9 :b9[/quote]
Ara obro una enquesta a la Cerveseta. :roll:[/quote]
Què n'opineu, que és el mateix un arrós de muntanya
que una paella o no? :roll:
On vaig sovint a fer el menú hi ha un dia que hi ha arrós de
muntanya i altre arrós de verdures, i a ambdós casos és .....una
paella!
Si o no??????
[quote user="Randy-650" post="168631"][quote user="Guixmo" post="168627"][quote user="IsraGS" post="168625"]
Aquesta paella no s´escapa...!!!
[/quote]
Isra!!!!! que fem arros de muntanya, no paella :b9 :b9 :b9[/quote]
Ara obro una enquesta a la Cerveseta. :roll:[/quote]
Què n'opineu, que és el mateix un arrós de muntanya
que una paella o no? :roll:
On vaig sovint a fer el menú hi ha un dia que hi ha arrós de
muntanya i altre arrós de verdures, i a ambdós casos és .....una
paella!
Si o no??????


- Trencaferro
- Presentats
- Entrades: 1850
- Membre des de: ds. abr. 17, 2010 2:13 pm
- Ubicació: Osona - Val D'Aran
Re: Arrós De Muntanya & Paella
Per mi si es fa bé no té res a veure una cosa amb l'altre.
[quote user="Randy-650" post="168632"]
On vaig sovint a fer el menú hi ha un dia que hi ha arrós de
muntanya i altre arrós de verdures, i a ambdós casos és .....una
paella!
Si o no??????[/quote]
Si, es veu que si no fan 50 menus es arròs de muntanya, i si en fan més de 50 és arròs de verures. O potser és al revés???? ;)
[quote user="Randy-650" post="168632"]
On vaig sovint a fer el menú hi ha un dia que hi ha arrós de
muntanya i altre arrós de verdures, i a ambdós casos és .....una
paella!
Si o no??????[/quote]
Si, es veu que si no fan 50 menus es arròs de muntanya, i si en fan més de 50 és arròs de verures. O potser és al revés???? ;)
Les distraccions són un luxe que els moteros no ens podem permetre.
- STELVIO 00
- Presentats
- Entrades: 6111
- Membre des de: dv. gen. 01, 2010 8:48 pm
- Ubicació: Barcelona
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
Potser la paella la menjas a la vora del mar , i l´arrós de muntanya ,ja ho diu la paraula :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- Ra-mon
- Presentats
- Entrades: 5102
- Membre des de: dj. feb. 12, 2009 9:34 pm
- Ubicació: Vic - Osona
Re: Arrós De Muntanya & Paella
Una paella es fa amb paella amb els ingredients de mar: peix
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.
- Joavel
- Presentats
- Entrades: 604
- Membre des de: dl. gen. 24, 2011 9:08 am
- Ubicació: Bigues i Riells
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Ramon" post="168650"]Una paella es fa amb paella amb els ingredients de mar: peix
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
Aquesta, per a mí, sería la resposta "técnica" a la teva pregunta.
Jo crec, que no hi han receptes 100 % genuïnes ni d'arros ni de cap altre plat.
I quedi clar que els millors arrosos no necesariament els fan a València... :razz:
La cuina (i el sexe jejejejeje...) son mons oberts en els qui hi han guions i potser hasta algunes normes...però on la creativitat está per sobre de "lo ortodoxo".
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
Aquesta, per a mí, sería la resposta "técnica" a la teva pregunta.
Jo crec, que no hi han receptes 100 % genuïnes ni d'arros ni de cap altre plat.
I quedi clar que els millors arrosos no necesariament els fan a València... :razz:
La cuina (i el sexe jejejejeje...) son mons oberts en els qui hi han guions i potser hasta algunes normes...però on la creativitat está per sobre de "lo ortodoxo".
- SisoRT
- Presentats
- Entrades: 747
- Membre des de: dg. maig 17, 2009 8:33 pm
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Joavel" post="168654"][quote user="Ramon" post="168650"]Una paella es fa amb paella amb els ingredients de mar: peix
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
Aquesta, per a mí, sería la resposta "técnica" a la teva pregunta.
Jo crec, que no hi han receptes 100 % genuïnes ni d'arros ni de cap altre plat.
I quedi clar que els millors arrosos no necesariament els fan a València... :razz:
La cuina (i el sexe jejejejeje...) son mons oberts en els qui hi han guions i potser hasta algunes normes...però on la creativitat está per sobre de "lo ortodoxo".[/quote]
Després d'haver-ho intentat pel meu compte i després de que algun amic valencià me pre-avisés de que "avui menjaràs el millor arròs del món"... he arribat a la conclusió de que el meu paladar no està ni preparat ni capacitat per apreciar-ne tan maravelloses virtuds.
M'he de conformar amb l'arròs a la cassola, això sí, que sigui ben caldós :D
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
Aquesta, per a mí, sería la resposta "técnica" a la teva pregunta.
Jo crec, que no hi han receptes 100 % genuïnes ni d'arros ni de cap altre plat.
I quedi clar que els millors arrosos no necesariament els fan a València... :razz:
La cuina (i el sexe jejejejeje...) son mons oberts en els qui hi han guions i potser hasta algunes normes...però on la creativitat está per sobre de "lo ortodoxo".[/quote]
Després d'haver-ho intentat pel meu compte i després de que algun amic valencià me pre-avisés de que "avui menjaràs el millor arròs del món"... he arribat a la conclusió de que el meu paladar no està ni preparat ni capacitat per apreciar-ne tan maravelloses virtuds.
M'he de conformar amb l'arròs a la cassola, això sí, que sigui ben caldós :D
- Coes
- Presentats
- Entrades: 1158
- Membre des de: dj. ago. 28, 2008 6:06 pm
- Ubicació: Arenys de Mar
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
mes info per ajudar a liarle algo mes :mrgreen:
http://es.wikipedia.org/wiki/Paella
http://es.wikipedia.org/wiki/Paella
- Frank
- Presentats
- Entrades: 2259
- Membre des de: ds. gen. 13, 2007 10:52 pm
- Ubicació: Baix Empordà
Re: Arrós De Muntanya & Paella
La paella (valenciana) MAI portava productes del mar, sols de la terra.
Amb el turisme i per influències tarragonines, hi vàren començar a afegir-hi marisc.
Amb el turisme i per influències tarragonines, hi vàren començar a afegir-hi marisc.
[align=center]
La meva terra, Catalunya.
La meva parla, el català.
La meva dansa, la sardana.
El meu desitg, la llibertat.
Busca'm vora la mar, per l'Empordanet - (Castell)
[/align]
La meva terra, Catalunya.
La meva parla, el català.
La meva dansa, la sardana.
El meu desitg, la llibertat.
Busca'm vora la mar, per l'Empordanet - (Castell)

- Randy-650
- Presentats
- Entrades: 14288
- Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
- Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Ramon" post="168650"]Una paella es fa amb paella amb els ingredients de mar: peix
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
I com és que jo menjo arròs de muntanya -amb conill
i verdures- fet en una paella? :shock:
Penso que la definició varia segons el lloc
geogràfic. :roll:
Un arròs de muntanya (o arròs a la cassola) es fa amb cassola i s'hi posen els ingredients que es troben a pagès: verdures, conill, costella de porc, etc.[/quote]
I com és que jo menjo arròs de muntanya -amb conill
i verdures- fet en una paella? :shock:
Penso que la definició varia segons el lloc
geogràfic. :roll:


- Xavier
- Presentats
- Entrades: 4399
- Membre des de: dv. juny 18, 2010 4:47 pm
- Ubicació: Torelló (Osona)
Re: Arrós De Muntanya & Paella
Podría ser "paella d'arròs de muntanya".
- Coes
- Presentats
- Entrades: 1158
- Membre des de: dj. ago. 28, 2008 6:06 pm
- Ubicació: Arenys de Mar
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Xavier" post="168673"]Podría ser "paella d'arròs de muntanya".[/quote]
podrie ser tambe arros de montanya fet amb paella, en qualsevol cas ens el f.......em tot, deixan els plat com si haguesin passat per el rentavaixelles, renoi que som tiquis miquis :mrgreen: , no segeixo perque m' entrat gana
podrie ser tambe arros de montanya fet amb paella, en qualsevol cas ens el f.......em tot, deixan els plat com si haguesin passat per el rentavaixelles, renoi que som tiquis miquis :mrgreen: , no segeixo perque m' entrat gana
- Minino
- Presentats
- Entrades: 1454
- Membre des de: dt. oct. 27, 2009 8:43 pm
- Ubicació: Cerdanyola del Valles - Andres
Re: Arrós De Muntanya & Paella
:D Arròs un dels paltos que més m'agrada però l'arròs al punt perquè com aquest molt cuit o una mica passat que cabrejos que agafo. I si la paella valenciana no portava marisc només carns blanca i cosa de l'hort, que si et surt bé aquesta millor que les de marisc. Això no és molt bo que t'agradi tant l'arròs perquè a casa quan cal fer-ho o vénen convidats em toca fer-ho amics, per cert em surt molt bé (o m'ho diran per quedar bé)
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt
___________________ NORDKAPP 2009 ...... SCOTLAND 2010 ...... ELS ALPS 2011 ......... SARD/CÒRS 2012 ..


- Coes
- Presentats
- Entrades: 1158
- Membre des de: dj. ago. 28, 2008 6:06 pm
- Ubicació: Arenys de Mar
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Minino" post="168676"]:D Arròs un dels paltos que més m'agrada però l'arròs al punt perquè com aquest molt cuit o una mica passat que cabrejos que agafo. I si la paella valenciana no portava marisc només carns blanca i cosa de l'hort, que si et surt bé aquesta millor que les de marisc. Això no és molt bo que t'agradi tant l'arròs perquè a casa quan cal fer-ho o vénen convidats em toca fer-ho amics, per cert em surt molt bé (o m'ho diran per quedar bé)
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt[/quote]
per quan una arrosada feta per el Minino ? :mrgreen: :ban :ban :form :form :bow :bow :Saltant :Saltant :kiss
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt[/quote]
per quan una arrosada feta per el Minino ? :mrgreen: :ban :ban :form :form :bow :bow :Saltant :Saltant :kiss
- STELVIO 00
- Presentats
- Entrades: 6111
- Membre des de: dv. gen. 01, 2010 8:48 pm
- Ubicació: Barcelona
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Coes" post="168677"][quote user="Minino" post="168676"]:D Arròs un dels paltos que més m'agrada però l'arròs al punt perquè com aquest molt cuit o una mica passat que cabrejos que agafo. I si la paella valenciana no portava marisc només carns blanca i cosa de l'hort, que si et surt bé aquesta millor que les de marisc. Això no és molt bo que t'agradi tant l'arròs perquè a casa quan cal fer-ho o vénen convidats em toca fer-ho amics, per cert em surt molt bé (o m'ho diran per quedar bé)
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt[/quote]
per quan una arrosada feta per el Minino ? :mrgreen: :ban :ban :form :form :bow :bow :Saltant :Saltant :kiss[/quote]
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)
També cal dir que hi ha moltes qualitats d'arròs o classes i que amb una classe fas el mateix que amb una altra i cabia molt[/quote]
per quan una arrosada feta per el Minino ? :mrgreen: :ban :ban :form :form :bow :bow :Saltant :Saltant :kiss[/quote]
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)
- Randy-650
- Presentats
- Entrades: 14288
- Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
- Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="STELVIO 00" post="168688"]
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)[/quote]
Per primera i única vegada, i sense que serveixi de precedent.....
+1
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)[/quote]
Per primera i única vegada, i sense que serveixi de precedent.....
+1


- STELVIO 00
- Presentats
- Entrades: 6111
- Membre des de: dv. gen. 01, 2010 8:48 pm
- Ubicació: Barcelona
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Randy-650" post="168691"][quote user="STELVIO 00" post="168688"]
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)[/quote]
Per primera i única vegada, i sense que serveixi de precedent.....
+1[/quote]
Jo també crec que aquest cop si que serem.............................. + d´1 :mrgreen: :mrgreen:
Andresito,ya estas tardando ;) ;) ;)[/quote]
Per primera i única vegada, i sense que serveixi de precedent.....
+1[/quote]
Jo també crec que aquest cop si que serem.............................. + d´1 :mrgreen: :mrgreen:
- IsraGS
- Presentats
- Entrades: 191
- Membre des de: dc. feb. 02, 2011 7:29 pm
- Ubicació: Lliçà d'Amunt, Vallès Oriental
Re: Arrós De Muntanya & Paella
Arròs de muntanya
Ingredients:
- 250 g d'arròs
- 1 l de brou
- 1/4 de pollastre
- 1/4 de conill
- 100 g de botifarra
- 100 g de costella de porc
- 50 g de retalls de pernil
- 1 tassa d'oli
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 2 ametlles
- 2 avellanes
- 1 gra d'all
- 1 tassa de carreroles
- sal
Preparació
Per fer aquest arròs, comenceu sofegint la costella de porc en una cassola amb oli.
Quan ja s'hagi enrossit una mica, afegiu-hi el conill, el pollastre i la botifarra. Un cop tingueu la carn ben daurada, tireu-hi la ceba i el pebrot. Deixeu-ho coure una mica i poseu-hi el tomàquet. Quan el sofregit estigui a punt, tireu-hi l'arròs, espereu que es dauri una mica i afegiu-hi les carreroles. A continuació, aboqueu-hi el brou, el pernil, la farigola i la fulla de llorer; saleu-ho i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Mentrestant, aprofiteu per preparar una picada amb 1 all, 2 ametlles i 2 avellanes. Deixateu-la amb una cullerada de brou i incorporeu-la a la cassola. Passats 10 minuts, ja podreu servir el plat.
Paella
ingredients:
-4 gambes llagostineres
-4 escamarlans del 00
-4 llagostins
sèpia mitjana
-16 musclos de roca
-16 cloïsses no gaire grosses
-2 carxofes
pebrot verd petit
pebrot vermell petit
200 g d'arròs del delta de l'Ebre
-600 cc de fumet de peix
ALTRES INGREDIENTS: 1 ceba de Figueres 2 grans d'all 2 tomàquets madurs
Preparació:
1. Tallem la sípia petita i la suem en un cassó amb un dit d'aigua freda i a foc molt lent.
2. Separem el cap de les gambes i els fregim en una paella per anar al forn amb un raig d'oli d'oliva.
3. Apartem els caps i daurem lleugerament els escamarlans, les gambes i els llagostins. Els reservem.
4. En aquest oli, hi daurem els alls i seguidament la ceba, ben picada.
5. En una paella a part, saltem les carxofes a foc viu i salpebrades. Les posem a la paella on hi ha la ceba.
6. Fem el mateix primer amb el pebrot verd i després amb el vermell.
7. Hi afegim el tomàquet triturat, o pelat i sense llavor, com vulgueu.
8. Quan el tomàquet sigui ben cuit, afegiu-hi la sípia i enrossiu l'arròs.
9. Tingueu el fumet bullint, i aboqueu-lo tot al damunt de l'arròs.
10. Repartiu-lo bé, perquè no el tornareu a tocar, i poseu-lo al punt de sal.
11. Fornegeu-lo 10 min. a 200 graus.
12. Traieu-lo del forn i afegiu-hi les gambes, els escamarlans i la closca,i torneu-lo a fornejar 3-4 min.
13. Traieu-lo del forn, i tapeu-lo encara 5 min. més, perquè s'acabi de "covar"
14. Emplateu-lo, i acompanyeu-lo d'una amanida de tomàquet, ceba tendra i all cru, amb pebre negre i ceba tendra en brots, 1 ampolla de vi blanc, un meló a la pica de l'eixida, anunciació de l'adveniment de l'estiu santíssim.
Molt bé.. ja he après la lliço... No es el mateix... :mestre
Però tant se val Paella o Arròs, Arròs o Paella... Molta gana, un bon vi i bona companyia...!!!
Salut...!!! :cerv
Ingredients:
- 250 g d'arròs
- 1 l de brou
- 1/4 de pollastre
- 1/4 de conill
- 100 g de botifarra
- 100 g de costella de porc
- 50 g de retalls de pernil
- 1 tassa d'oli
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 2 ametlles
- 2 avellanes
- 1 gra d'all
- 1 tassa de carreroles
- sal
Preparació
Per fer aquest arròs, comenceu sofegint la costella de porc en una cassola amb oli.
Quan ja s'hagi enrossit una mica, afegiu-hi el conill, el pollastre i la botifarra. Un cop tingueu la carn ben daurada, tireu-hi la ceba i el pebrot. Deixeu-ho coure una mica i poseu-hi el tomàquet. Quan el sofregit estigui a punt, tireu-hi l'arròs, espereu que es dauri una mica i afegiu-hi les carreroles. A continuació, aboqueu-hi el brou, el pernil, la farigola i la fulla de llorer; saleu-ho i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Mentrestant, aprofiteu per preparar una picada amb 1 all, 2 ametlles i 2 avellanes. Deixateu-la amb una cullerada de brou i incorporeu-la a la cassola. Passats 10 minuts, ja podreu servir el plat.
Paella
ingredients:
-4 gambes llagostineres
-4 escamarlans del 00
-4 llagostins

-16 musclos de roca
-16 cloïsses no gaire grosses
-2 carxofes


200 g d'arròs del delta de l'Ebre
-600 cc de fumet de peix
ALTRES INGREDIENTS: 1 ceba de Figueres 2 grans d'all 2 tomàquets madurs
Preparació:
1. Tallem la sípia petita i la suem en un cassó amb un dit d'aigua freda i a foc molt lent.
2. Separem el cap de les gambes i els fregim en una paella per anar al forn amb un raig d'oli d'oliva.
3. Apartem els caps i daurem lleugerament els escamarlans, les gambes i els llagostins. Els reservem.
4. En aquest oli, hi daurem els alls i seguidament la ceba, ben picada.
5. En una paella a part, saltem les carxofes a foc viu i salpebrades. Les posem a la paella on hi ha la ceba.
6. Fem el mateix primer amb el pebrot verd i després amb el vermell.
7. Hi afegim el tomàquet triturat, o pelat i sense llavor, com vulgueu.
8. Quan el tomàquet sigui ben cuit, afegiu-hi la sípia i enrossiu l'arròs.
9. Tingueu el fumet bullint, i aboqueu-lo tot al damunt de l'arròs.
10. Repartiu-lo bé, perquè no el tornareu a tocar, i poseu-lo al punt de sal.
11. Fornegeu-lo 10 min. a 200 graus.
12. Traieu-lo del forn i afegiu-hi les gambes, els escamarlans i la closca,i torneu-lo a fornejar 3-4 min.
13. Traieu-lo del forn, i tapeu-lo encara 5 min. més, perquè s'acabi de "covar"
14. Emplateu-lo, i acompanyeu-lo d'una amanida de tomàquet, ceba tendra i all cru, amb pebre negre i ceba tendra en brots, 1 ampolla de vi blanc, un meló a la pica de l'eixida, anunciació de l'adveniment de l'estiu santíssim.
Molt bé.. ja he après la lliço... No es el mateix... :mestre
Però tant se val Paella o Arròs, Arròs o Paella... Molta gana, un bon vi i bona companyia...!!!
Salut...!!! :cerv
- Coes
- Presentats
- Entrades: 1158
- Membre des de: dj. ago. 28, 2008 6:06 pm
- Ubicació: Arenys de Mar
- Contacta:
Re: Arrós De Muntanya & Paella
IsraGS, alerta el ultim que va fer una resposta samblant li varen encarregar una de cada per poder catar la diferencia :mrgreen:
- Randy-650
- Presentats
- Entrades: 14288
- Membre des de: dg. gen. 07, 2007 10:20 pm
- Ubicació: ®Randy i Montse¶¶¶¶¶Suzuki Bandit 650 SA¶¶¶¶Castellar del Vallès-B¢n
Re: Arrós De Muntanya & Paella
[quote user="Coes" post="168730"]IsraGS, alerta el ultim que va fer una resposta samblant li varen encarregar una de cada per poder catar la diferencia :mrgreen:[/quote]
Això, això, així podriem veure les diferències entre una i l'altre. :flor
Això, això, així podriem veure les diferències entre una i l'altre. :flor


- Steelman
- Presentats
- Entrades: 14816
- Membre des de: ds. gen. 06, 2007 10:50 am
- Ubicació: Reus - CATALUNYA
- Contacta:
Re: Arrós de muntanya & paella
Més val una imatge que mil paraules
PAELLA

Arros de muntanya

PAELLA

Arros de muntanya

Ex ...moltes coses